Глобалният лидер за производство на чипове TSMC върви все по-убедително към

...
Глобалният лидер за производство на чипове TSMC върви все по-убедително към
Коментари Харесай

Гигантът от индустрията за чипове, който е на път да стане компания за $1 трилион

Глобалният водач за произвеждане на чипове TSMC върви все по-убедително все още, в който ще стане компания за 1 трилион $. Към днешна дата Nvidia е единствената за полупроводници и услуги за центрове за данни с такава оценка, само че това може доста скоро да се промени, разясняват международни анализатори, представени от The Motley Fool.

Според една прогнозите Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, която понастоящем е деветата най-ценна компания в света със стойност 806 милиарда $ ще доближи пазарна капитализация от 1 трилион $, най-много поради напредъка и в региона на изкуствения разсъдък.
 Снимка 479495
Източник:

Конкурентите

Nvidia и AMD създават комплицирани чипове, известни като графични процесори (GPU). Те обезпечават изчислителната мощност на безчет генеративни приложения за изкуствен интелект, в това число машинно образование, образование на огромни езикови модели и ускорени калкулации. Въпреки че това слага Nvidia и нейните съперници отпред и в центъра на революцията в AI, вложителите може да се изненадат, че тези, както и други компании за чипове, разчитат повече на TSMC.
 Съединени американски щати дават $6,6 милиарда на TSMC за нов цех
Съединени американски щати дават $6,6 милиарда на международния водач при чиповете за нов цех

Тайванската компания възнамерява да влага до $65 милиарда в страната до 2030 година

Nvidia, AMD и други водачи в региона на графичните процесори, в действителност разпореждат по-голямата част от производството си на външни реализатори. От своя страна TSMC, най-продуктивният производител на чипове от трети страни, извършва поръчките им. Сред клиентите в портфолиото й са компании като Amazon, Broadcom, Intel, Qualcomm и Sony.

Само през първото тримесечие на годината приходите на компанията набъбнаха с 13% на годишна база до 18,7 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР